همه ما انسانها بواسطه اجتماع، شخصیت و هویت خود را درک و کشف می کنیم. در این میان گاهی از بازخوردهای منفی اجتماع و یا عوامل دیگر با مشکلاتی روبرو می شویم. این مشکلات، موانع و چالش ها، یک امر کاملا طبیعی است. این ما هستیم که با عملکرد منطقی می توانیم این مشکلات و موانع را حل کرده و خود را به موفقیت، خوشبختی و آرامش برسانیم. مشاوره فردی بهترین راهکار ممکن در این مواقع است. مواردی مانند تصمیم گیری های مهم، مشکلات روحی و روانی و صدها مورد دیگر که بهتر است در این مواقع حتما با مشاور در ارتباط باشیم. زیرا ممکن است خودمان نتوانیم بهترین تصمیم و عملکرد را در این مواقع داشته باشیم.

در نگاه اول شاید مشکلات، امری ابتدایی و آسان به نظر آیند، اما با توجه نکردن به آنها و یا اتخاذ راهکارهای نامناسب و نادرست، ممکن است به یک معضل جدی تبدیل شده و زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهند؛ لذا روانشناسان به شما بهترین و مفیدترین راه های کاربردی را پیشنهاد می دهند که می توانند فرد را از چالش های زندگی رهانیده و با بررسی پیامدهای آن، نتیجه را برای فرد تبیین نمایند.

نتایج حاکی از آن است که پس از صحبت با مشاوران مرکز لوتوس، احساس آرامش و امنیت می کنید و اعتماد به نفس شما برای اتخاذ تصمیم مناسب بالا می رود.

مشاوره خانواده

گاهی در زندگی فردی هر شخصی، بسیاری از مشکلات با هم آمیخته شده و تبدیل به یک معضل جدی می شود. این مشکلات ممکن است از یک چالش کوچک آغاز شود و تا جایی پیش رود که تمام اعضای خانواده را درگیر کرده و زندگی را از فرآیند عادی خود خارج کرده و به یک چالش جدی بکشاند. در این مرحله شما می توانید یکی از دو راه را انتخاب کنید؛ یا اینکه از یک مشاور یا روانشناس با تجربه و متخصص کمک بگیرید تا مشکلات شما را ریشه یابی و شناسایی کند و بهترین راهکار را به شما ارائه دهد. یا اینکه بدون کمک از مشاور، به سلیقه خودتان رفتار کنید که در این صورت مسئولیت اتفاقات و عواقب آن به عهده ی خودتان خواهد بود.

مشاور خانواده و روانشناسی چه کمکی به ما می کند؟

مشاوران با توجه به شرایط خانواده، میزان شناسایی زن و مرد از یکدیگر و شخصیت های آنان، پس از ریشه یابی و بررسی مشکلات، مناسب ترین راهکار را ارائه می دهند. این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که مشکلات آنقدر که فکر می کنید بزرگ نیستند، ولی اگر نتوان آنها را با شیوه های مناسب روانشناسی حل نمائید، تبدیل به یک معضل جدی شده و در بسیاری از موارد حتی سبب فروپاشیدن خانواده از هم می شود.

لزوم مشورت با مشاور کودک و نوجوان

حتما شما نیز این تکه کلام را شنیده اید که می گویند «چه کار کنم! اخلاقش است! اخلاق که تغییر نمی کند! به فلانی در فامیلمان رفته!» و بعد نیز متکلم وحده، با حالتی که گویا هیچ چاره ای وجود ندارد، به جای یافتن پاسخ صحیح، در واقع در تلاش است تا صورت مسئله را پاک کند، چرا که به نظر او تربیت هیچ تاثیری بر فرد نخواهد گذاشت و آنچه حرف اول را می زند، ژن است!

در زمینه رشد انسان، نظریه های گوناگونی وجود دارد که هر کدام از دیدگاه خاصی این مسئله را بررسی کرده اند، اما به طور کلی می‌توان گفت که کودک در هر سن و مرحله ای از رشد خود، تغییرات جسمی و روانی را تجربه می کند و متناسب با سنش باید توانایی ها و مهارت هایی را کسب کند.

از آنجایی که محیط تأثیر بسیار زیادی در آموزش و یادگیری کودکان دارد؛ لذا والدین باید سعی کنند تا با آگاهی، شناخت لازم و کافی از خصوصیات مراحل رشد کودک خود، آموزش و فعالیت های مناسب هر سن را در اختیار کودک قرار دهند.

شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین شرایط سنی، مرحله ی بلوغ و رشد فکری و جسمی فرد می باشد که اگر در این مرحله به کودک، توجه لازم و کافی نشود، کودک دچار اختلالات روحی و روانی خاص خود می شود که در نهایت موجب شکل گیری نادرست شخصیت او شده و عواقب جبران ناپذیری را در پی دارد.

یک پدر و مادر مسئول موظف است که با مشورت با روانشناسان متخصص، به فرزند خود این امکان را بدهد تا با یادگیری آموزه های تربیتی، در آینده زندگی راحت تری داشته باشد اما چگونه می توانیم به عنوان یک پدر و مادر، فرزندمان را به درستی تربیت کنیم؟ از آنجا که نوع تربیت بر چگونگی زندگی هر فرد و سرنوشت او تاثیر گذار است، آگاهی از روش های صحیح تربیتی برای والدین الزامی است. پدران و مادران عزیز بایستی به این نکته دقت کنند که باید علاوه بر تلاش برای برطرف نمودن نیازهای مادی کودک، به نیازهای معنوی، عاطفی و تربیتی او نیز توجه نمایند.

چرا کودکم پرخاشگر است؟ کودکم پر حرف است! کودکم حرف نمی زند! کودکم خیال پرداز است! نوجوانم با دوستانش وقت زیادی را می گذراند، آیا نوجوانم معتاد شده؟ به عنوان یک والد با توجه به اینکه کودکانمان همچون یک لوح سفید هستند و هنوز هیچ نوشته ای بر ذهن و ضمیر آنها حک نشده است، دو سیاست تصمیم گیری خواهیم داشت: یا با مشورت با افراد متخصص در زمینه روان شناسی کودک و نوجوان، کاربردی‌ترین راههای تربیت فرزندان را می آموزیم و آن ها را به کار می گیریم و یا بر طبق اصول خودمان پیش می رویم و در نهایت تمامی عواقب حاصل از تصمیم هایمان را نیز خواهیم پذیرفت.

مشاور کودک و نوجوان چه کمکی به ما می کند؟

تمام والدین خواهان بهترین تربیت و فراهم نمودن امکانات برای فرزندان خود هستند، بویژه در مرحله ی بلوغ که رشد فکری و جسمی کودک شروع شده و وارد مرحله ی جدیدی از زندگی می شود. لذا تصمیم گیری غلط و نابجا می تواند آینده ی کودک را به خطر اندازد و باعث عدم رشد و توانایی های ذاتی کودک شود. مشورت با یک متخصص روانشناس کودک می تواند با استفاده از تکنیک های مناسب روانشناسی، بسیاری از گره های کور و بازنشدنی را به راحتی باز نماید و آینده ی کودک و نوجوان ما را به بهترین شکل رغم بزند.

چرا نوجوانم گوشه گیر است؟ چند وقتی است نوجوانم مشکوک است! آیا نوجوانم افسرده شده است؟ کودکم اضطراب دارد، چه کنم! نوجوانم از نظر عاطفی تعادل ندارد و … اگر شما نیز سوالی در این زمینه ها دارید، با مشاورین متخصص کودک و نوجوان لوتوس تماس بگیرید.

افسردگی

افسردگی مسئله‌ای است که اگر به مرحله ی بروز برسد، به معنی آشفتگی و کلافگی بسیار و ناامیدی فرد است، به عبارتی ناامیدی و بی‌حوصلگی یکی از شاخص ترین علائم افسردگی هستند.

شاید شما نیز افراد بسیاری را دیده باشید که معتقدند افسرده اند. اما باید دقت کنید که تشخیص افسردگی به این سادگی نیست و نیاز به علم و تجربه دارد! فرد احساس کلافگی دارد و می‌گوید «من افسرده‌ام!». یک روانشناس متخصص حرفه ای، علائم و حالت‌های فرد را جویا می شود تا به این اطمینان خاطر برسد که مفهوم درک شده از افسردگی با تعریف و نشانه‌های حقیقی آن همخوانی دارد یا خیر! وارد شدن فرد در رابطه درمانی به او کمک می‌کند تا سخنان و احساساتی که تصور می‌کرده است بیان آن ها برای دیگران صحیح نیست، مطرح شده و توسط مشاور پذیرفته شود؛ این همدلی، اولین قدم انگیزشی در راه درمان افسردگی است. روانشناس با آگاهی از موارد مذکور می‌تواند نوع و میزان افسردگی را تشخیص دهد و با توجه به شخصیت فرد و توانایی‌های خویش، درمان مناسب را آغاز کند. درمان‌های افسردگی با رویکردهای مختلف مانند طرح‌واره، شناختی و رفتاری، واقعیت درمانی و… انجام‌ می پذیرد و در مواقعی نیز لازم است که همراه با روان‌درمانی، دارو درمانی و ارجاع دادن به روان‌پزشک نیز انجام گیرد.

لزوم مشاوره ترس و وحشت

ترس احساسی ناخوشایند ولی طبیعی است که موجودات زنده را از خطر دور نگه می دارد. ترس با مفهوم اضطراب که معمولا بدون هیچ گونه تهدید خارجی پیش می آید، متفاوت است. اما از آنجا که زیاده روی در هر موضوعی موجب بیماری می شود، ترس نیز اگر به میزان بیش از حد طبیعی در فرد به وجود بیاید و موجب اختلال در روند زندگی او شود، می تواند نگران کننده باشد. ممکن است ترس و وحشت هیچ ارتباطی با شرایط محیط نداشته باشد. بیشتر افرادی که دچار ترس و وحشت می شوند، دارای شرایط زیر می‌باشند:

• تند شدن ضربان قلب

• احساس ضعف

• احساس عرق و لرزش بدن

• درد قفسه سینه

• از دست دادن کنترل

• بی حسی دست و انگشت ها

وحشت و ترس کمتر از ده دقیقه بوده و در یک لحظه شروع شده و تا مدتی پس از آن ادامه خواهد داشت. در بعضی موارد گزارش شده است که به دلیل ترس شدید، فرد دچار تشنج شده و حتی ممکن است به ایست قلبی منجر شود. افراد در هنگام مواجه شدن با ترس و وحشت ممکن است دست و پای خود را گم کرده و حتی دست به کارهایی بزنند که عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. اما ترس و وحشت نیز درمان شدنی است.

مشاوره ترس و وحشت چه کمکی به ما می کند؟

ترس و وحشت می تواند علت های گوناگونی داشته باشد. در بعضی افراد که اختلال بیولوژیکی حمله وحشت دارند، ممکن است در تغییرات زندگی از جمله ازدواج، فرزند دار شدن، تصادفات رانندگی و اتفاق های استرس زای زندگی بروز کند. خوشبختانه این اختلال را می توان به سادگی در شروع بیماری درمان نموده و از پیشروی آن جلوگیری کرد تا عواقب خطرناکی را به همراه نداشته باشد. اگر ترس و وحشت بیش از حد شما را درگیر خود کرده است، می توانید با مشاوران متخصص مرکز لوتوس تماس بگیرید تا در کوتاهترین زمان ممکن، شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند.

روانشناسی شخصیت چیست؟

در رشته روانشناسی شخصیت، ابعاد مختلف شخصیت، جنبه های ادراكی، هیجانی، ارادی و بدنی افراد و چگونگی سازگاری فرد با محیط مورد مطالعه قرار می گیرد.

شخصیت شناسی

در روانشناسی شخصیت، تعاریف مختلفی از شخصیت ارائه شده است که هر یک بر وجهی از شخصیت تأکید کرده‌اند. هیلگارد شخصیت را «الگوهای رفتار و شیوه‌های تفکر که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین می‌کند» تعریف کرده است در حالی که برخی دیگر «شخصیت» را به ویژگیهای «پایدار فرد» نسبت داده و آن را به صورت «مجموعه ویژگی هایی که با ثبات و پایداری داشتن مشخص هستند و باعث پیش بینی رفتار فرد می‌شوند» تعریف می‌کنند.

شخصیت به همه خصلت ها و ویژگی هایی اطلاق می‌شود که معرف رفتار یک شخص است، از جمله این خصلتها را می‌توان شامل اندیشه، احساسات، ادراک شخص از خود، وجهه نظرها، طرز فکر و بسیاری عادات دانست. اصطلاح ویژگی شخصیتی به جنبه خاصی از کل شخصیت آدمی اطلاق می‌شود.

تست شخصیت

تست شخصیت نقش مهمی در تعیین مشکلات اجتماعی، شخصی و رفتاری در بیماران روانی دارد و اطلاعات با ارزشی در جهت تشخیص و درمان بیماران در اختیار درمانگر می‌گذارد، با این وجود به دنبال کشف بیماری روانی نمی‌باشد. هدف از اجرای این تست، شناخت ابعاد شخصیت آزمون دهنده بوده و ویژگی‌های شخصیتی فرد را مشخص می‌کند. کاربرد تست در موارد استخدام مشاغل خاص و مهم، ازدواج و مسائل خانوادگی و همچنین شناسایی اختلالات رفتاری و روانی می‌باشد و حتما می بایست توسط متخصصین روان‌سنجی و یا روانشناسی تفسیر گردد.

این تست ساده روانشناسی، بصیرتی عمیق درباره شخص دراختیار او قرار خواهد داد. همچنین به شخص کمک می‌کند تا ذات درونی خود را کشف نماید. انجام این تست ها درک وی از زندگی را آشکار می‌سازد و به فرد کمک می‌کند تا ارزش‌های ذاتی خود را بشناسد.

توجه و تمرکز

توجه يك عملكرد مغزي كليدي است كه يكي از عوامل مهم در موفقيت انسان ها مي باشد. اما توجه چيست؟ فرض كنيد شما ميتوانيد همه ي آنچه را كه در دنياي بيروني يا در درون ذهن خودتان روي مي دهند، در يك صحنه بزرگ تئاتر تماشا كنيد. شما تنها تماشاچي اين سالن بزرگ و در حال مشاهده اين رويدادهاي متنوع هستيد. سالن تقريبا تاريك است و شما براي ديدن رويدادهاي مدنظر خود، يك نورافكن دراختيار داريد كه دايره كوچكي از اين صحنه را كاملا روشن مي كند. اين دايره نوراني درواقع "دايره توجه" شماست. شما نميتوانيد تمام اطلاعات مربوط به رويدادهاي داخل ذهن يا دنياي بيروني اطراف خود را به صورت همزمان دريافت كنيد. در واقع شما ناگزير به انتخاب هستيد.

اختلال کم توجهی، یک کم‌توانی و اختلال رفتاری – رشدی است و به این معناست که فرد مبتلا برای متمرکز کردن توجه خود دچار مشکل است. این دشواری در تمرکز می‌تواند در شرایط مختلف، جلوه‌های گوناگون داشته باشد. به عنوان مثال بسيار شنيده‌ايم كه يكي از مشكلات مهم دانش آموزان، نداشتن تمركز هنگام مطالعه كتاب درسي است. اين افراد اغلب با خواندن چند سطر كوتاه از متن، خسته ميشوند و توجه خود را به عوامل ديگر مي دهند كه اين افراد در توجه متمركز يا دائم يا “sustained attention" مشكل دارند.

گاهي اوقات پيش مي آيد كه ما نياز به تمركز روي يك موضوع خاص در بين چندين محرك داريم؛ نظیر دانش آموزي كه هنگام آزمون دادن بايد تمركز خود را فقط روي آزمون حفظ كند كه اين نوع توجه، توجه انتخابي يا “"selective attention است. گاهي نيز ناگزير مي شويم كه همزمان به چند هدف توجه كنيم. به عنوان مثال هنگامي كه در حال رانندگي هستيم يا زماني كه يك دانش آموز سركلاس هم بايد به صحبت هاي معلم گوش دهد و هم نكات مهم را يادداشت كند. اين نوع از توجه، توجه تقسیم شده يا “"divide attention” نام دارد. نوع ديگري از توجه كه نقش آن در فعاليت هاي روزمره زياد است، جابه‌جايي توجه نام دارد كه مسئول انتقال توجه بين چندين عامل است. نظیر دانش آموزي كه توجهش را از روي تخته، به دفتر مشق خود انتقال مي‌دهد. گاهي ممكن است كه افراد به هر دليل در هركدام از اين انواع توجه، مشكل پيدا كنند كه به اختلالات توجه و تمركز نام ميگيرند.

کاردرمانی در اختلالات توجه و تمركز

طی ارزیابی، کاردرمانگر بررسی می کند که اختلال توجه و تمركز چگونه بر کودک شما اثر می گذارد. عملکرد مدرسه، زندگی اجتماعی، عملکرد در خانه و ... کاردرمانگر همین طور ارزیابی استانداردی انجام خواهد داد تا توانایی ها و ضعف های کودک شما را بررسی کند. سپس کاردرمانگر استراتژی هایی برای پرداختن به این مسائل توصیه خواهد کرد و مشاوره های لازم را به خانواده می‌دهد.

طی جلسات درمانی، کاردرمانگران و کودک شما ممکن است:

• تمریناتی جهت بهبود هماهنگی انجام دهند.

• فعالیت هایی برای برطرف کردن رفتار های تکانشی انجام دهند.

• تمرینات درکی- حرکتی به منظور افزایش توانایی های کودک انجام دهند.

• تمریناتی به منظور بهبود پردازش حسی و یکپارچگی حسی انجام دهند.

• تکنیک هایی برای بهبود تمرکز امتحان کنند.

• مهارت های دست نویسی را تمرین کنند.

• به سراغ مهارت های اجتماعی بروند.

• روی مدیریت زمان کار کنند.

• سیستم های سازمانی برای کلاس و خانه ایجاد کنند.

ناتوانی یادگیری

ناتوانی یادگیری به معنی مشکل در انگیزه و هوش نیست. در واقع دریافت و پردازش اطلاعات بچه ها با یکدیگر فرق می کند. برخی از انواع خاص آن می تواند در توانایی فرد در تمرکز کردن نیز خلل ایجاد کند و درنتیجه باعث پریشانی و سردرگمی فکر فرد شود. این کودکان دارای بهره هوشی متوسط تا بالا هستند، از لحاظ حس های مختلف بینایی و شنوایی سالم هستند، از امکانات محیطی و آموزشی نسبتا مناسبی برخوردارند، ولی پیشرفت آموزشی این کودکان به طور قابل ملاحظه ای کمتر از بهره هوشی آنها و امکانات آموزشی است که از آن برخوردار هستند؛ یعنی به نوعی تفاوت فاحشی بین توانایی هوش بالقوه آنان و عملکردشان در ارتباط با فرآیند یادگیری وجود دارد.

یکی از راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات فردی، این است که از کسانی کمک بگیرید که از تخصص و مهارت لازم و کافی برای کمک کردن به شما برخوردار باشند. امروزه با توسعه‌ی علم روانشناسی و مشاوره، متخصصان ماهری وجود دارند که می‌توانند به شما در زمینه‌های مختلف مانند خانواده، تحصیلی، شغلی، رشد فردی و … کمک کنند. هرگاه شخص در مسائل و روابط شخصی دچار مشکل می‌شود و نزد مشاور می‌رود، در مرحله‌ی اول سعی می‌شود تا مشکل ریشه‌یابی شود و شخص به شناخت و خودآگاهی برسد که در چه زمینه‌هایی نیاز به تغییر دارد. آگاهی پیدا کردن و بینش مراجع نسبت به مشکل و دید واقع‌بینانه داشتن نسبت به شرایط، یکی از مهم‌ترین مراحل درمان است. اما همیشه جلسات مشاوره برای حل مشکل و درمان کردن نیست؛ بلکه افراد می‌توانند برای رشد و بهبود توانایی‌های خودشان به مراکز مشاوره مراجعه کنند.

متخصصان ما در مرکز مشاوره برای مشاور حاضرند تا شما را در زمینه‌های مختلف یاری دهند تا بتوانید در موقعیت‌های مختلف به‌خوبی ظاهر شوید و به اهدافتان برسید. برای برخورداری از خدمات مشاوره ای به صورت فردی تنها کافیست به صفحه تماس با ما مراجعه نموده و زمان مراجعه برای خود را رزرو نمائید.

اطلاعات تماس

  آدرس : خیابان مشتاق دوم ، خیابان حمزه اصفهانی ، روبروی خیابان علامه امینی ، بن بست تخت جمشید (18) ، پلاک 11

  تلفن : 32668804-031

  فکس : 32687506-031

  پست الکترونیک : info@cliniclotous.ir

  تلگرام : cliniclotus_ir@

  اینستاگرام : cliniclotus_ir و EsfahanPainClinic

 ساعت کار کلینیک:

شنبه تا چهارشنبه: صبح 12-9  بعداز ظهر 20-15

پنج شنبه: 13-9

مکان ما روی نقشه

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…